Belogable   
2014

Belogable is een analoog blog dat voort kwam uit mijn reactie op het hedendaagse 'bloggen'.
Op exact dit moment worden er duizenden dingen gepost om iets in de wereld te plaatsen. Wat is dit allemaal? 
Hoeveel is het waard, wanneer zelfs de meest buitengewone of originele dingen op dezelfde manier aan de wereld worden getoond? En vervolgens binnen no time onderaan de pagina verschijnen en meer dan 100 keer door anderen worden gedeeld? Waar is de authenticiteit gebleven?
De oppervlakkigheid van het hedendaagse bloggen heeft me gemotiveerd om onderzoek te doen naar het fenomeen ‘bloggen’. Uiteindelijk kwam ik uit op: niets.
In feite heeft het bericht wat op een blog terecht komt geen fysieke inhoud, en is het daardoor eigenlijk niets. Maar wat is dan niets? En als het 'niets' is, kan het dan nog steeds 'iets' zijn? Door visueel onderzoek heb ik een reeks foto’s gemaakt van dingen en objecten waarmee we omgaan alsof het ‘niets’ is. Denk aan stof, haren, weggooimateriaal, etc. In de fotografie worden deze dingen centraal neergezet. Alsof het waardevolle objecten zijn. Daarnaast heb ik 'waardevolle' objecten gefotografeerd op een manier dat ze niet meer herkenbaar zijn. Worden de objecten dan nog steeds waardevol gevonden?
Uiteindelijk koos ik ervoor om mijn visuele proces en afbeeldingen te 'bloggen', maar op een blog die is ontworpen in een analoge stijl. Mijn stijl. Naast dat mijn pagina's niet met het blote oog te zien zijn, bepaal ik wie mijn blog ziet. En als je het ziet, heb je focus, concentratie en wat werk nodig om het echt te kunnen zien. Op deze manier behoudt mijn blog haar authenticiteit, wat ik vaak mis in de geposte afbeeldingen en projecten die ik op verschillende blogs zie.
bioLOGISCH  
2014
Is het inslaan van biologische producten genoeg? In hoeverre zijn we écht milieubewust?