filmfragmenten uit 'wie ben ik'
Wie ben ik    
2017


Filminstallatie​​​​​​​​​​​​​​, afstudeerproject

En dan begint het: je komt ter wereld. Vanaf het allereerste moment start het proces van groei en ontwikkeling. Je wordt gevormd door je ouders, je omgeving, je opleiding en door allerlei andere toevallige ervaringen.  
Dat besef heeft mij aan het denken gezet. Alles wat mij omringt maakt mij tot de persoon die ik nu ben en die ik ga worden. Met dat besef groeide de twijfel: ben ik wel wie ik ben? Komt er ooit een moment waarop ik vol overtuiging kan zeggen:
“dit is wie ik ben, ik weet het zeker.”? Ik weet het niet. 
In deze moderne samenleving hebben velen hoge verwachtingen van het leven. Mensen stellen hoge eisen aan zichzelf en voelen zich in het nauw gedreven door de toenemende druk om die verwachtingen waar te maken of zelfs te overtreffen. Ondertussen moet je vooral jezelf  zijn, je talent ontdekken, om te weten wie je bent en om te weten wat je wilt. 
Doe ik mee met de rest of kies ik voor mezelf? En mezelf, wie is dat dan? Steeds meer mensen worstelen met deze vragen..
Onder wie ik. 
De wereld om ons heen wordt steeds sneller en visueler. Media en reclame brengen een overvloed aan communicatie en beeld. Dit lijkt een bepaalde standaard met zich mee te brengen. Een norm waaraan ik het gevoel heb te moeten voldoen. Waarmee ik mezelf voortdurend vergelijk: wie ben ik?  
Deze zoektocht naar identiteit herkende ik bij veel van mijn leeftijdgenoten.
Voor mijn afstudeerproject deed ik onderzoek naar mijn ik-zijn door middel van beeld en geluid. Ik ging op zoek naar de ander en uiteindelijk deed ik een poging om mijzelf te vinden. 
‘Wie ben ik?’ is een audiovisuele ervaring die de binnenwereld van het Ik in de door mij geïnterpreteerde buitenwereld verbeeldt.